Water, water, water

Water helpt om je hongergevoel te verdrijven. Vlak voor elke maaltijd een flink glas water maakt dat je minder eet. De hele dag door water drinken zorgt ervoor dat je minder tussendoortjes eet. Dit alles helpt om minder te eten en dus af te vallen. Mooi, maar weet hoe laf water uiteindelijk is? De hele dag door dat smakeloze goedje bevorderd niet mijn humeur.

Koffie bestaat voor het merendeel ook uit water, dus dat is een goed alternatief. Met name filterkoffie en die drink ik in ruime mate, zelfs meer dan de richtlijn van drie tot vijf koppen zwart goud per dag. Ik zit gemakkelijk aan het dubbele.

Er is geen bewijs dat koffie vochtafdrijvend zou zijn, maar gedurende de dag merk ik toch dat ik geregeld een droge mond heb. Aanvullen met het nodige water licht voor de hand, maar ja, dat smakeloze vocht vind ik nog steeds geen geweldig alternatief.

β€œTot het moment dat ik van een collega een cadeautje krijg: een fles met een paar doosjes waarin cupjes zitten die een minivaatwasblokje bevatten.”

Minivaatwasblokje

Tot het moment dat ik van een collega een cadeautje krijg: een fles met een paar doosjes waarin cupjes zitten die een minivaatwasblokje bevatten. Zo’n blokje gooi je in de fles die je vervolgens vult met water. Het blokje geeft het water een smaakje en bevat geen geur-, kleur- of smaakstoffen. Ik moet zeggen, het is lekker. De smaak is subtiel, maar duidelijk aanwezig. Het is dus veel beter dan siropen, frisdranken of andere (nep-)suikerhoudende dranken.

Het is voor mij een schot in de roos. Door het smaakjeswater heb ik veel sneller de neiging om mijn koffieverslaving aan te vullen met een paar slokken water. Elke keer als ik een beetje trek lijk te krijgen, giet ik er een paar slokken water in en ik kan weer even. Het maakt dat ik de periodes tussen de normale maaltijden door redelijk kan overbruggen. Tegelijk krijg ik eindelijk ruim voldoende vocht binnen en behoort mijn droge mond tot het verleden.

Vanuit mijn vorige blog had ik nog een antwoord beloofd op de vraag hoe ik ervoor zorg dat ik de vrijdagmiddagwhisky weersta. Het antwoord is even simpel als doeltreffend: door een paar slokken smaakjeswater heb ik iets in handen en lukt het me wonderwel om mezelf over het punt heen te helpen dat ik mijn drinkmoment uitstel tot het einde van de avond.

Of heeft het eerder met wilskracht te maken? Daar moet ik even over nadenken, maar daar kom ik in mijn volgende blog op terug.

Vorige: DrinkmomentVolgende: Bier, bitterballen en Formule 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *