foto Marcel HeunksTja, ik kan mij voorstellen dat je wilt weten wie achter Justin en de boom van oorsprong schuil gaat. Nou, dat ben ik dus. Ik kan heel veel over mezelf vertellen, maar ik doe gewoon even alsof ik een vriendenboekje invul. Dan weet je heel snel wie ik ben en waar ik van hou.

Okรฉ, hier komt ‘ie:

Namen: Marcel Joseph Frits Maria (die laatste naam kreeg ik, omdat ik katholiek ben en de twee middelste, omdat ik naar mijn opa ben vernoemd)

Achternaam: Heunks (deze naam komt oorspronkelijk uit Duitsland, maar mijn voorouders konden niet lezen of schrijven, dus heeft een ambtenaar uit Amersfoort er deze naam van gemaakt toen mijn voorouders daar gingen wonen).

Geboren op: 8 februari 1971

Ouders: Roseriet (eigenlijk Maria, maar haar vader bedacht deze roepnaam voor haar) en Wim (al overleden helaas, ik mis hem nog geregeld).

Broer(s) / zus(sen): Patricia (oudere zus met het syndroom van Down. Lief en misschien wel mijn grootste fan).

Getrouwd: Ja, met Jeannine (we zijn even oud, we schelen maar elf dagen en we kennen elkaar al vanaf de middelbare school).

Kinderen: Wel drie, Dimitri (hij is helaas overleden bij de geboorte), Manon en Fabian.

Hobby’s: Schrijven (ja, duh), zaalvoetballen (ik ben keeper) en koken (vooral Italiaans).

Leukste schoolvak:ย Ik ben natuurlijk al een tijdje van school, maar ik vond rekenen altijd heel leuk, en ook gym. Taal vond ik erg moeilijk (gek hรจ), maar ik hield wel van lezen.

Ander werk: Ja, behalve dat ik schrijf, geef ik Nederlands op een mbo-school in Amsterdam.

Favoriet eten: Italiaans, maar in de herfst friet met stoofvlees en pindasaus vind ik ook helemaal geweldig. Als toetje eet ik het liefst brownies (met warme chocoladesaus, vanille-ijs en walnoten).

Favoriete acteur / actrice: Al vanaf de eerste Harry Potter-film ben ik fan van Emma Watson (Hermelien).

Favoriete band / zanger(es): Ik vind Ilse de Lange erg goed en verder luister ik veel naar radio538, waar ik soms iets heel goed vind (en soms ook niet).

Favoriete schrijver: Dat is duidelijk Anna Woltz (zij schrijft voor dezelfde leeftijd als ik en haar boeken zijn leuk, spannend en heel goed geschreven).

Favoriete film: Dat is er een uit de Harry Potterreeks. Het is lastig kiezen, maar ik denk toch deel vijf (Harry Potter en de Orde van de Feniks). Ik houd ook van de Jurassic Park-films en de films van de Hunger Games.

Favoriet boek: Vroeger vond ik de boeken van Pietje Puk geweldig, maar nu zijn dat de Harry Potterboeken en de boeken van Anna Woltz. Ik heb ook een top tien, die kun je hier bekijken.

Wanneer begon je met schrijven: Een paar jaar geleden op een regenachtige zondagmiddag. Ik wilde korte verhaaltjes schrijven en dat heb ik een hele tijd gedaan.

Heb je nog meer geschreven: Ja, voor “Justin en de boom van oorsprong” (mijn eerste kinderboek), heb ik nog twee boeken geschreven (allebei meer voor volwassenen): “Wat had kunnen gebeuren” (korte verhaaltjes over wat ik allemaal meemaakte) en “Papa traint de F-jes” (over mijn avonturen als trainer van het voetbalelftal waarin Fabian zat).

Als ik nog iets leuks weet om te melden, dan vul ik dat hier aan. Heb je een vraag die er niet tussen staat, mail ‘m dan gewoon aan vraaghetaan@marcelheunks.com.