Nu tante Kevy besloten heeft om nog een tijdje bij Justin en zijn vader te logeren, lijkt het een goed idee om Justins vader eindelijk te vertellen van het reuzenkabouterbloed dat door Justins aderen stroomt. Dat mislukt compleet, want Justins vader denkt dat hij ontzettend in de maling wordt genomen.

Tijdens een schoolopdracht in het bos is Naomi even spoorloos en wordt ze half bewusteloos teruggevonden met een briefje in haar zak. Daarop staat een even duistere als onbegrijpelijke tekst.

Justin, Marinda en Naomi proberen de betekenis van de tekst te achterhalen. Daarvoor moeten ze inbreken in de reuzenkabouterbibliotheek. Door een enorme fout van Justin, worden hij en Naomi ontvoerd door Vilinius. Ze zien voor het eerst waar hij mee bezig is: Storvil.

Vilinius heeft Naomi nodig om zijn plannen volledig te laten slagen. Om hem tegen te houden, kan Justin alle geluk van de wereld gebruiken, maar bovenal heeft hij de kennis van zijn vader nodig. Laat nou net hij niet geloven in reuzenkaboutermagie.

Lukt het Justin om Naomi te redden en Vilinius nog een keer te stoppen?

Nieuwsgierig? Hieronder kun alvast de eerste drie hoofdstukken lezen: