checkbox

Marcel schrijft een kinderboek – Aflevering 8: Redacteur

 

Er ligt een manuscript. Hoe nu verder? In de vorige aflevering zei ik al dat ik een goede redacteur moet vinden om mijn manuscript ‘uitgeefbaar’ te maken. Eerder heb ik de stomme fout gemaakt om een manuscript niet goed te laten redigeren en daar staan nu, uitgegeven en al, teveel fouten in. Zonde en balen. Waar vind ik die goede redacteur?

Ik kan natuurlijk blind zoeken. Er zijn er tientallen, dus dat werkt niet. Wat ik wil is iemand die ervaring heeft met kinderboeken. Zelf geschreven of ruime ervaring met het redigeren ervan, maakt mij niet uit. Dan nog blijven er voldoende over.

Via de website van Pumbo (een self-publishing platform) kom ik op een aantal redacteuren waar zij goede ervaringen mee hebben. Ik struin door de profielen en uiteindelijk blijven er vier over die mij bevallen. Ik stuur ze alle vier een verzoek om een offerte uit te brengen.

“Van die vier heeft er een nooit gereageerd en een ander begreep kennelijk niet wat ik bedoelde…”

Van die vier heeft er een nooit gereageerd en een ander begreep kennelijk niet wat ik bedoelde met het ‘uitgeefbaar’ maken van mijn manuscript, want vraagt of ik misschien behoefte heb aan schrijfcoaching. Van twee krijg ik een offerte. Een stuurt gewoon een offerte en heeft nog wel een warme groet voor mij over, maar van de ander word ik pas echt enthousiast. Zij gaat direct in op het fragment dat ik had meegestuurd en vraagt mij om een groter stuk. Dan kan zij laten zien hoe zij redigeert en dan kan ik bepalen of mij dat bevalt.

Bovendien biedt zij me aan om kosteloos te helpen met het zoeken naar een geschikte uitgever en ter ondersteuning daarvan een goede synopsis te schrijven. Ik word aangestoken door haar enthousiasme en besluit met haar in zee te gaan. Wie zij is? Zij is Bianca Nederlof van manuscriptredactie.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *