Zwembadje

Marcel schrijft een kinderboek – Aflevering 2: Kinderbadje

 

Oké, hoewel ik flink aan het schrijven ben, realiseer ik me dat ik niet eens precies weet hoe een kinderverhaal in elkaar zit. Een kort verhaal, daar kom ik nog wel uit, maar zo’n hele lap, ik weet het niet.

Aan het einde van de eerste aflevering had ik beloofd dat ik zou vertellen waar mijn verhaal over gaat. Dat is een uitleg op zich, en zonder dat het een truc is om je aan het scherm te houden, is er eerst iets anders wat ik moet vertellen: hoe kom ik erachter hoe kinderverhalen in elkaar zitten?

Het lijkt mij een goed besluit om in het zwembad van de kinderboeken te duiken. In de bibliotheek heb ik het kinderbadje altijd overgeslagen, tenzij ik met mijn eigen kroost was. Nu struin ik als volwassen kerel tussen de tienjarigen op zoek naar boeken die mij bevallen.

Welke keuzes moet ik maken? Eentje weet ik al: ik lees alleen boeken van Nederlandse schrijvers. Er is zoveel en volgens mij komt er vanuit ons eigen kikkerbadje heel veel kwaliteit, dat er voldoende is om uit te kiezen.

Ik lees alleen boeken van Nederlandse schrijvers

Tweede vraag: bij welke schrijvers begin ik? Geen idee, maar daar geeft Facebook uitkomst. Tussen mijn Facebook-vrinden zitten nogal wat kinderboekenschrijvers (zou de behoefte latent aanwezig zijn geweest?). Ik besluit enkele van die namen op te zoeken en daarvan boeken te lezen.

Nou, dat is een plezierige zoektocht kan ik zeggen, want er zijn heel wat leuke verhalen. Ik heb zelfs al een favoriete schrijver, of liever gezegd schrijfster. De boeken van Anna Woltz zijn echt geweldig goed geschreven en sommige zijn ook bijzonder grappig. Andere schrijvers wekken mijn nieuwsgierigheid, maar bij haar boeken voel ik me weer even het kind dat zijn stapel boeken terugbracht naar de bibliotheek en zich verheugde op een nieuwe stapel.

Het inlezen gaat dus lekker. Nu moet ik ook van het kinderbadje naar een grote-mensen-bad. Ik moet weten hoe kinderboeken in elkaar zitten volgens de deskundigen, maar dat is voor de volgende aflevering.

Vorige aflevering gemist? Lammetje
Nieuwsgierig hoe het verder gaat? Laboratorium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *