Winactie

 

“Als gevolg van de brexodus, die overigens wordt ontkent door enkele mediaweigeraars en in verband wordt gebracht met het bedreigende trumpisme, overweegt de met een plascontract aan banden gelegde Britse regering een landarrest voor thuisterroristen die met sjoemelzaad werkloze ouderen, die als gevolg van het seniorenpardon immers nog slechts af en toe op straat te vinden zijn als treitervlogger of argeloze burgers lastig vallen met hun niet aflatende pokémonterreur, hebben bezwangerd.”

In bovenstaande zin staan alle woorden die genomineerd zijn voor het woord van het jaar 2016 cursief gedrukt. Vanaf 30 november jl. kan iedereen stemmen. Bovenstaande woorden komen uit de categorie algemeen, maar er zijn ook categorieën als jongeren, lifestyle en politiek.

Het is natuurlijk een mooie schrijfoefening om met alle woorden uit een bepaalde categorie een goedlopende zin te maken, en je kunt er nu ook nog mee winnen.

Kun jij een zin maken waarin alle tien genomineerde woorden uit de categorie algemeen voorkomen? De drie leukste of origineelste inzendingen winnen een exemplaar van Wat had kunnen gebeuren of Papa traint de F-jes.

Stuur je zin naar winactie@marcelheunks.com en vermeld welke titel je eventueel wil winnen. Inzenden kan de hele maand december. In de eerste week van januari ontvangen de winnaars het boek van hun keuze.