Recensie: Pas op! Uitgevers!

Maria Staal schreef een serie over uitgeven in eigen beheer, waarvan ik het deel Pas op! Uitgevers! heb gelezen. Het is een praktische gids waarin alle aspecten die het uitgeefproces omvat, de revue passeren.

Met name de vergelijking tussen uitgeven ‘oude stijl’ en uitgeven in de wereld van nu is een waardevol onderdeel van het niet al te dikke boekje. Daarnaast staan alle stappen beschreven die je als schrijver te doorlopen hebt als je eenmaal klaar bent met het schrijven van je boek-in-wording.

Dat maakt deze gids naar mijn idee vooral geschikt voor (aspirant-)schrijvers die nog nooit met uitgeven te maken hebben gehad. Voor schrijvers (met name self-pubbers) die al eerder met het bijltje hebben gehakt, is dit vooral een mooie samenvatting.

Enige puntje van kritiek is de hoeveelheid ruimte die Maria inruimt voor de ALLi. Deze afkorting en de organisatie die erachter zit zal de meeste schrijvers in Nederland niet veel zeggen. Aan de andere kant: ik begrijp wel waarom ze deze organisatie noemt, want het is een van de weinige die de wereld van uitgeven inzichtelijk wil maken voor self-pubbers en dat is precies wat Maria met haar gids ook doet.

Fan van Justin? Schrijf je nu in en hoor als eerste over het nieuws rondom de boeken van Justin.

In de Justin-reeks zijn inmiddels twee spannende, magische avonturen verschenen (als leesboek én als luisterboek):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *